ŐSZKÖSZÖNTÉS

Jó kedvvel, mosollyal, teli hassal - csapatban!

Az őszi hónapokban már előkerülnek a kabátok, mellények, kardigánok, melyek igencsak nagy előnye, hogy elbújtathatja magát az ember bennük. Ebben az időszakban nem a diétáké a főszerep, gondoljunk csak az illatozó gesztenyére, vagy a sütőtökre. Mi sem tartozunk kivétel alá. Ősz elején két olyan rendezvényünk volt, ahol az evésé lett a főszerep.

Szeptemberben a parkerdőre látogattunk el, szalonnát sütni. Az alapötletnél fontos volt, hogy a fiatalok is aktívnak részt vegyenek a dologban. Közösen vágtak fát a tűzgyújtáshoz és a nyersanyagok előkészítésébe is besegítettek. A közös sütés lehetőséget biztosított arra, hogy a fiatalok megismerkedjenek egymással, baráti kapcsolatokat alakítsanak ki. A közvetlen légkör lehetővé tette, hogy a résztvevők meséljenek mindennapi problémáikról, amelyről az intézmény falain belül nem biztos, hogy beszéltek volna. A szalonnasütés mellett különböző szabadtéri elfoglaltságokat találtunk ki, melyhez a helyszín különösen jó választásnak bizonyult. A program sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a tervezettnél tovább maradtunk.

Októberben szakítottunk a hagyományokkal és a Palacsinta party elnevezésű rendezvényünket délelőtti időpontra raktuk, hogy új közeget is megcélozzunk vele, akiknek esetleg az eddigi késői kezdési időponttal lett volna gondjuk. Nyilván számoltunk azzal is, hogy sokan dolgoznak, de próbáltunk egy olyan napot találni, amikor az aktív fiatalok nagy része ráér. Választásunk október 8-ra esett. Csodaszép időjárás volt, így ismét jól döntöttünk. A rendezvényen nem sok fiatal vett részt, de ők annál lelkesebben. Frankfurti levest készítettünk a palacsinta mellé. A Belvárosi Ifjúsági Klub nem a legideálisabb helyszín leves főzésére, így azt már elkészítettük nagyjából előtte, ami után következett a maratoni palacsintasütés. A résztvevők megmutathatták ki milyen ügyes palacsintadobálásban, illetve a nagyobb ügyességet igénylő elkapásban. Talán nincs is olyan ember a földön vagy nagyon kevesen, akik nem szeretik a palacsintát, már csak azért sem, mert számtalan változata létezik, amelyben mindenki megtalálhatja a saját igényeihez passzolót. Próbáltuk a legkedveltebb ízeket összegyűjteni, de a fiatalok kreativitása még minket is meglepett. A túrós, nutellás, ribizli lekváros íz még elmegy, de ezt még tetőzni egy kis fahéjas porcukorral, hát – számomra - ez már elgondolkodtató volt. Amikor mindenki jól lakott, lehetőség volt egy kis kikapcsolódásra: billiárdozás és csocsózás. A rendezvény sikerét az is igazolja, hogy a hangulat miatt maradhattunk volna akár estig is, de sajnos, illetve nem sajnos a többségnek el kellett indulni, dolgozni.

Kreditpontok

Az ön kreditpontja: Csak felhasználónak

Bejelentkezés

Támogatók

Projekt Arcai

Ocho Macho

Facebook