Jogosítvány RELOAD

A fiatalok munkaerő-piaci esélyeinek javítása céljából a programban résztvevők közül összesen 8 főnek van lehetősége B kategóriás jogosítvány megszerzésére. A kredit rendszer szabályozásainak megfelelően a belső pályáztatási rendszert két körben hirdettük meg azért, hogy minden projektrésztvevőnek azonos esélye legyen pályázni.

Az első kört már az év elején elindítottuk, három fő bevonásával február végén kezdődött el a tanfolyam. A múlt héten már az egyik fiatal hölgy az egészségügyi és a KRESZ után sikeres közúti vizsgát tett. Reményeink szerint a héten már át is veheti jogosítványát.

A másik két résztvevő még a tanfolyam különböző szintjein van. A fiatalok esetében időben azért tolódik ki ennyire a tanfolyam, mert közülük többen műszakban dolgoznak és nehéz összeegyeztetni az elméleti és gyakorlati időpontokat.

A pályázat második köre június végén indult immáron 5 fővel. A fiatalok a tanfolyami oktatáson felül egy kiegészítő felkészítést is kapnak a mentor vezetésével. A fiatalok mind dolgoznak, így az ő esetükben a felkészülés, az időbeosztás, a koncentráció problémát okozhat. Ezen segít a mentor, aki a felkészítésnek és közös gyakorlásnak köszönhetően növeli a sikeres KRESZ vizsga esélyét. 

Válts jegyet az életbe! program

Kreditpontok

Az ön kreditpontja: Csak felhasználónak

Bejelentkezés

Támogatók

Projekt Arcai

Ocho Macho

Facebook