Kísérőlevél

Milyen a jó és milyen a rossz motivációs levél? Sok weboldalon találhatók letölthető motivációs levél minták, lehetőségek, de vajon melyik az, amelyiket valóban érdemes használni? Melyik az, amelyik nem egy a sok közül, mi az, amivel ki tudunk tűnni a tömegből? Erre sorakoztatunk fel két motivációs levél példát és mutatjuk meg, hogy pontosan milyen lehetőségek is rejlenek ebben a sokak által macerának titulált levélben.

Sokan küzdenek a kísérőlevél, vagy motivációs levél megírásával, ezért inkább az egyszerűbb megoldáshoz folyamodnak; beírják a Google-ba a varázsszót - "Motivációs levél minta" - és az első találatok valamelyikét kapásból le is töltik. Átírják a szükséges adatokat, így valójában 5 perc alatt elkészül a jónak vélt motivációs levél. De biztosan ez lesz a megfelelő választás ahhoz, hogy felkeltsük a figyelmet és behívjanak minket interjúra? Nem fogunk elveszni az ugyanilyen, sablonos, gyors megoldást kereső pályázók tömegében? Olvasd el az ide tartozó mintát és tedd fel magadnak a kérdést: „Kellőképpen meggyőzött ahhoz, hogy behívd magadat

A fentiekkel ellentétben érdemes rászánni kicsit több időt a motivációs levél megírására, minthogy fogod az első utadba kerülő mintát és letöltöd azt. Fontos, hogy kiegészítse az önéletrajzodat, ne pedig másolja azt. A motivációs leveledben feltüntethetsz elért (szakmai) eredményeket, olyan plusz információkat, tulajdonságokat, tapasztalatokat, melyeket az önéletrajzodban nem, vagy csak említés szintjén jelöltél meg. A mintánk egy pályakezdő jelentkezésére lett szabva, hogy megmutassuk, kevesebb tapasztalattal is van lehetőségünk domborítani. A struktúra az 1-5 éves, vagy akár 10 éves tapasztalatra is alkalmazható, a lényeg, hogy milyen megvilágításba helyezzük az elért eredményeinket, eddig ellátott feladatainkat. TE DÖNTESZ! Melyik utat választod?

JÓTANÁCSOK:

- A motivációs leveled terjedelme ne haladja meg a fél A4-es oldalt!
- Legyen inkább eredményorientált, mint feladatfelsoroló! Az eddig elért eredményeidre koncentrálj! Ne általánosíts!
- Ha ügyes vagy, ki tudod nyomozni, hogy pontosan ki a HR-es az adott cégnél! Szólítsd meg, legyen névre szóló a pályázatod!
- CSAK a legszükségesebb információkat írd le! Ahogy az önéletrajznál, itt sem célszerű hosszú oldalakon keresztül ecsetelni a szakmai tapasztalatot, különben mi marad az interjúra?
- Csempészd bele saját egyéniségedet, ezzel fogsz kitűnni a többi pályázó közül!

A kifejezés nincs kapcsolva egyetlen tartalomhoz sem.

Kreditpontok

Az ön kreditpontja: Csak felhasználónak

Bejelentkezés

Támogatók

Projekt Arcai

Ocho Macho

Facebook